Erion Bwambale richtte dit medisch centrum op van zijn eigen centen.
Lieke Bonte heeft de eer gekregen om dit centrum naar haar vernoemd te krijgen
Ondanks de schaarse uitrusting proberen Erion en zijn team alle patiënten zo goed mogelijk te helpen. Het centrum werd opgericht mei/juni 2013 na de buitenlandse stage van Lieke.

Kamwenge district is een district in volle ontwikkeling en moeilijk te bereiken. Om die redenen koos Erion om zijn medisch centrum in Kamwenge te vestigen. Kamwenge telt 32 400 inwoners, het centrum probeert verder te gaan dan alleen maar de basis gezondheidszorg en richt zich zowel op volwassenen als op kinderen. Ondanks de vele inspanningen om het centrum op te bouwen, zijn er nog heel wat zaken niet aanwezig.
Volgende zaken staan nog op de planning: - Meer en betere materialen om mee te werken (wondzorg, spuiten,...) - X-ray en ultra sound voor radiologisch onderzoek - Uitbreidingen van het materiaal voor het labo voor diagnostisch onderzoek - Ambulance - Microscopen voor het labo - Een koelkast voor het bewaren van vaccinaties, bloed, medicatie,... - Een voertuig dat kan gebruikt worden voor outreaches, vervoer van materiaal,... - Verdere uitbouw van het centrum - Verder opbouwen maturiteit, operatiekwartier, intensieve units zoals neonatologie,...
Het centrum wil ook voorzien in educatie voor studenten verpleeg- en vroedkunde. Om te continuïteit van deze goede zorgen te garanderen, kan Erion heel wat hulp gebruiken. Bent u geïnteresseerd? Steun dit project!

Meer info via: https://www.facebook.com/helpinghands4oeganda/