Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/7/e/theatersperanza.be/httpd.www/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89
×

Warning

Only registered users may add new posts, please login

Nowedo: Verslag theateroptreden INgebroken door Speranza

Ja, het stuk startte letterlijk met een INBRAAK op kerstavond, het uur van de middernachtmis. Of beter gezegd "een poging tot inbraak", want de dief werd betrapt nog voor hij iets waardevols vond.
Daarna raakten de inbreker en de bewoner aan de praat. Naarmate de nacht verder ging, raakten hun gesprekken persoonlijker, gevoeliger...
Figuurlijk bleken beide personen GEBROKEN en daar draaide het stuk eigenlijk om! Hoge verwachtingen van anderen of een ervaren trauma.
Leidde bij de één tot een misstap in zijn leven en liet de ander vasthouden aan onbereikbare droombeelden. Het resultaat was dat beiden eenzaam waren, gevangen in een leven die ze niet wilden.
Maar door hun gesprek legden ze elkaars "handboeien" bloot waardoor deze losten. Waardoor ze oplossingen gaven aan elkaar, waardoor hun leven direct al luchtiger, draaglijker en aangenamer werd.
Waardoor ze tegen het einde van de kerstnacht zelf een stukje herboren waren. Amai, dat klinkt als een heel zwaar stuk, maar dat was het eigenlijk niet.
Het werd op een luchtige manier gebracht, de tolken deden het echt super goed, veel inleving en mimiek. Zelf werd je daardoor helemaal mee opgenomen in het verhaal, je leefde echt mee!
Ook doordat de spelers zo dicht bij het publiek speelden, maakte het allemaal veel intiemer.
Na de voorstelling waren de reacties heel positief. Ook mensen die wat bedenkingen hadden "is toneel wel iets voor mij", genoten van de voorstelling.
Dat de opbrengst van dit optreden dan ook nog eens voor het goede doel Nowedo was, is al helemaal mooi meegenomen!
Volgende jaar, op 27 maart 2020 komen ze opnieuw spelen.
Andere spelers, ander stuk, maar jullie zijn bij deze alvast uitgenodigd! Geloof me, een avond die je niet wil missen!


25/06/19
Powered by Phoca Guestbook

Met de steun van:

 

  Logo filez  Logo credimo Logo spes
 Logo ten Boogaerde  Logo vti  Logo argenta© 2019-2020 Theater Speranza. Alle rechten voorbehouden. Designed By DD

Please publish modules in offcanvas position.