2018 - TANYA (afgelopen)

HET STUK

‘TANYA’ is een zeer mooie, gevoelige, avondvullende komedie.
‘ZIJ’ werkt op een bank, ‘HIJ’ slaapt op een bank in het park. Een toevallige ontmoeting van een vrouw met een clochard tijdens de middagpauze. Aanvankelijk klikt het totaal niet tussen hen, gezien hij haar ziet als een indringster die zomaar zijn ligplaats inpalmt en zij hem ziet als een ongemanierde viezerik. Doch… naarmate de ontmoetingen mekaar opvolgen, groeit er tussen hen een soort van wederzijds respect dat misschien wel eens zou kunnen uitgroeien tot… Maar, helaas is de liefde niet wederzijds en blijft de clochard alleen achter, ondanks zijn pogingen om terug in de maatschappij te stappen. Mooie kleren en een vaste baan ten spijt rest hem niets anders dan terug te keren naar zijn eenzaam bestaan.

Een gevoelig, eerlijk en ontwapenend stuk met mooie dialogen.

 


ROLVERDELING: 1 DAME + 1 HEER
 


judith tanyaJUDITH  BRUNEEL  in de titelrol ‘TANYA’

Toen Herman me vroeg om aan TANYA mee te werken was mijn interesse  meteen gewekt. Nieuwsgierig was ik naar het verhaal waar Herman vol lof over vertelde. Ik was enthousiast omdat 
dit project de bedoeling had om goede doelen te steunen. 
Zo kan ik op mijn manier een steentje bijdragen aan de vele grote positieve projecten. 
Toneelspelen is trouwens één van mijn passies… dus… TANYA is een win-win-verhaal op alle vlak. 

 

RUDY DECLERCQ  in de rol van de zwerver / clochardRudy tanya

Als tegenspeler van Judith is Rudy met grote goesting bereid om de rol van de ZWERVER / CLOCHARD te vertolken… “
Het is toch voor het goede doel, hé... DUS! “

Al op jonge leeftijd (14 – 15 jaar) kreeg Rudy de toneelmicrobe te pakken. Hij werd in 1988 lid bij ‘Willen is Kunnen’ in Lichtervelde, werkte er mee aan de decorbouw en werd al gauw een stérk en érg betrouwbaar acteur. 
Natuurtalent Rudy kreeg – naast acteur -  in 1998 de algemene leiding van het amateurgezelschap ‘Willen is Kunnen’ en werd er ook de productieleider. 
In ongeveer 30 toneelstukken kon men voluit op Rudy’s talent en bezieling rekenen voor de zware rollen in zowel komedies als in ernstige stukken. 
De microbe heeft hem tot op vandaag ferm te pakken: naast zijn actieve betrokkenheid bij revues heeft Rudy ook de cursus ‘regie’ bij Opendoek gevolgd.

 

 

.

Met de steun van:

 

  Logo filez  Logo credimo Logo spes
 Logo ten Boogaerde  Logo vti  Logo argenta© 2019-2020 Theater Speranza. Alle rechten voorbehouden. Designed By DD

Please publish modules in offcanvas position.