Moorsele

Categorie
Voorstelling 'TANYA'
Datum
28 February 2018 20:00
Locatie
Sint-Maartenskerk Moorsele
Organisatie
Amigos de Tapori Moorsele
Goed doel
Tapori
Locatie
Sint-Martinus & Sint-Kristoffelkerk
Adres
Sint-maartensplein
8560 Moorsele
Contactpersoon
A. Bruneel
e-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kaarten tel
056/41 03 88
Toegang VVK
€ 8

Tapori is een project in Ecuador dat 25 jaar geleden werd opgestart door enkele lokale mensen, samen met de West-Vlaamse arts Inge Debrouwere.  

Ze startten met een dagverblijfje en medische consultaties in Pomasqui, een voorstad van de hoofdstad Quito.  
De mensen die er wonen kampen met de problemen die eigen zijn aan het leven in de rand van een grootstad: armoede, ziekte, alcoholisme, beperkingen, gebrek aan zorg...  

Door echt naar deze mensen te luisteren merkte dr. Inge dat deze mensen nood hadden aan meer dan enkel medische gezondheidszorg.  

Vandaag kan de bevolking van Pomasqui en omstreken in Tapori terecht voor ondersteuning en hulp bij zeer uiteenlopende problemen. De kleinschalige en horizontale werking van Tapori maakt dat vele mensen er een tweede thuis vinden en betaalbaar een beroep kunnen doen op een tandarts, kinesist, verpleegster, huisarts, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, maatschappelijk werkster en orthopedagoog. 

Tapori schenkt een bijzondere aandacht aan KINDEREN EN JONGEREN MET EEN FYSIEKE EN MENTALE BEPERKING. Zij kunnen in Tapori naar school gaan en krijgen er BEGELEIDING OP MAAT. 
Er wordt voor hen ook dagopvang voorzien. 

In de BIBLIOTHEEK kunnen kinderen terecht voor huiswerkbegeleiding en recreatieve activiteiten. Verder is er een WINKELTJE waar levensmiddelen en tweedehands kledij verkocht wordt. 
Twee koks maken elke dag ongeveer 50 gezonde maaltijden klaar.

 

speranza moorsele

 
 

Alle datums

  • 28 February 2018 20:00

Powered by iCagenda