'TANYA'

In 2018 tourde Theater Speranza doorheen vlaanderen met 'TANYA'.
Een ontroerend stuk over vooroordelen, vriendschap en liefde.
Speranza trad maarliefst 17 keer op doorheen Vlaanderen. Gaande van Torhout tot Malle via Kampenhout.

Het allereerste jaar van Theater Speranza had heel wat voeten in de aarde.
Alles opbouwen van nul om tot een mooi geheel te komen van acteren, regie en techniek en op die manier de toeschouwer een 
mooie avond of namiddag te bezorgen.
Laat ons zeggen dat het soms eens bloed, zweet en héél af toe een traan heeft gekost.

We zagen lachende gezichten, tranen en medeleven tijdens de voorstellingen.
Zowel Judith als Rudy stonden keer op keer met volle overtuigen op het podium.
We zagen jeugdige mensen en mensen met levenservaring.
Die stuk voor stuk hun enthousiasme niet konden bedwingen op het einde van de voorstelling.
We zagen weinig mensen en veel mensen, maar elke zaal had zijn eigen gezelligheid.
We danken vooral iedereen die dit mogelijk maakt en steeds met vol enthousiasme aan dit project meewerkt!

We zagen 'TANIA'

 Backview


HET STUK

‘TANYA’ is een zeer mooie, gevoelige, avondvullende komedie.

‘ZIJ’ werkt op een bank, ‘HIJ’ slaapt op een bank in het park. Een toevallige ontmoeting van een vrouw met een clochard tijdens de middagpauze. Aanvankelijk klikt het totaal niet tussen hen, gezien hij haar ziet als een indringster die zomaar zijn ligplaats inpalmt en zij hem ziet als een ongemanierde viezerik. Doch… naarmate de ontmoetingen mekaar opvolgen, groeit er tussen hen een soort van wederzijds respect dat misschien wel eens zou kunnen uitgroeien tot… Maar, helaas is de liefde niet wederzijds en blijft de clochard alleen achter, ondanks zijn pogingen om terug in de maatschappij te stappen. Mooie kleren en een vaste baan ten spijt rest hem niets anders dan terug te keren naar zijn eenzaam bestaan.

Een gevoelig, eerlijk en ontwapenend stuk met mooie dialogen.

 

 

 


ROLVERDELING: 1 DAME + 1 HEER 

 

JUDITH  BRUNEEL  in de titelrol ‘TANYA’

judith tanya

Toen Herman me vroeg om aan TANYA mee te werken was mijn interesse  meteen gewekt. Nieuwsgierig was ik naar het verhaal waar Herman vol lof over vertelde. Ik was enthousiast omdat
dit project de bedoeling had om goede doelen te steunen.
Zo kan ik op mijn manier een steentje bijdragen aan de vele grote positieve projecten.
Toneelspelen is trouwens één van mijn passies… dus… TANYA is een win-win-verhaal op alle vlak.
Ik breng jullie dolgraag TANYA!

 RUDY DECLERCQ  in de rol van de zwerver / clochard

Rudi tanya

Als tegenspeler van Judith is Rudy met grote goesting bereid om de rol van de ZWERVER / CLOCHARD te vertolken… “

Het is toch voor het goede doel, hé... DUS! “

Al op jonge leeftijd (14 – 15 jaar) kreeg Rudy de toneelmicrobe te pakken. Hij werd in 1988 lid bij ‘Willen is Kunnen’ in Lichtervelde, werkte er mee aan de decorbouw en werd al gauw een stérk en érg betrouwbaar acteur.
Natuurtalent Rudy kreeg – naast acteur -  in 1998 de algemene leiding van het amateurgezelschap ‘Willen is Kunnen’ en werd er ook de productieleider.
In ongeveer 30 toneelstukken kon men voluit op Rudy’s talent en bezieling rekenen voor de zware rollen in zowel komedies als in ernstige stukken.
De microbe heeft hem tot op vandaag ferm te pakken: naast zijn actieve betrokkenheid bij revues heeft Rudy ook de cursus ‘regie’ bij Opendoek gevolgd.

 

 


TONEELAUTEUR EDDY VAN GINCKEL

EddyvGinckel

Na zijn toneelopleiding werkte hij aanvankelijk als presentator voor de radio, alvorens te kiezen voor een loopbaan als auteur. In 1988 richtte hij zijn eigen theatergezelschap op, dat hij leidde tot 2003 en waarvoor hij vijf stukken per seizoen schreef.
Een zeventigtal toneelwerken vloeiden uit zijn pen, o.a. ‘De Kuren van Verschueren’, ‘De Geburen van Verschueren’, ‘Miseiro in Rio de Janeiro’, ‘Ambras op de Matras’, ‘Julien, Julienne’ en ‘De Bus’
Een aantal van zijn stukken worden ook gespeeld in Nederland, Duitsland, Turkije en de V.S. Naast het toneelwerk schreef hij honderden cursiefjes die werden gepubliceerd in tijdschriften en vakbladen en waarmee hij in 1994 laureaat werd van een wedstrijd ingericht door de Vereniging voor Kunsten, Wetenschappen en Letteren. De auteur publiceerde ook drie romans.
Sinds zijn vriendschap met Ron Aldridge, een bekende auteur/ acteur/ regisseur in West-End London, is hij de vaste vertaler van diens successtukken. Ook de toneelwerken van de Amerikaanse schrijfster Leslie Liautaud worden door hem vertaald in het Nederlands. Momenteel is hij aan de slag bij Paljas Producties, een reizend professioneel gezelschap. Paljas reist momenteel met drie stukken van zijn hand: ‘Afscheid’, ‘Weerzien’ en ‘Blind Geheugen’.

Website auteur EDDY VAN GINCKEL

 

 

 

Regisseur Herman Becue

Herman speranza

Herman zette zijn eerste "toneelstappen" bij Studio De Gheldere in Koekelare. Eerst als acteur, maar later kreeg hij er ook de kans om zelf te regisseren. Daarna kwam Herman bij het toneelgezelschap Sint-Rembert in Torhout. 
Tijdens de professionele loopbaan, leraar Duits en Engels en later als directeur, stond toneel op ‘waakvlam’… wegens het bekende ‘geen tijd’. 
Eenmaal op 'professionele rust' zette Herman opnieuw de stap ‘richting toneel’ en niets of niemand kon Herman tegenhouden. 

Het geluk stond aan Herman's kant. Hij kon meteen als regisseur aan de slag bij ‘'t Stoans Stiksje’ in Staden en daarna bij ‘Willen is Kunnen’ in Lichtervelde.
Daar werden ondermeer "Die Rare Familie" & "Verloren Dromen" op de planken gebracht.

 

 

 

 

IMG 8992
MET ‘TANYA’ TREKKEN WE DOORHEEN VLAANDEREN ‘VOOR HET GOEDE DOEL’

Ons reizend theatergezelschap SPERANZA speelt in 2018 (tussen eind februari en eind juni) ‘TANYA’, een gevoelige tragikomedie, enkel ten voordele van ‘goede doelen’.

Deze voorstelling kan door iedereen met een warm hart geboekt worden.
Momenteel lopen de boekingen vlot binnen en zal ‘TANYA’ al te zien zijn in ondermeer Gits, Zedelgem, Moorsele, Kortemark, Ichtegem, Roeselare, Lichtervelde, Bellegem… maar ook buiten de provincie West-Vlaanderen. ‘TANYA’ zal ook te zien zijn in Malle, Kampenhout, Gent …

De agenda is nog niet volgeboekt. Speranza voert deze voorstelling met veel goesting dus ook op uw locatie op.
Het is de bedoeling om alle provincies in Vlaanderen te bereiken.

Geïnteresseerd? … contacteer ons via het contactformulier.